Tarinamme
Rakkaudesta hyvää ja hyvää tekevää ruokaa kohtaan!
Olen Mimosa Koskipuro, ravintola Mimosan Aidon perustaja ja yrittäjä. Ruoka on ollut minulle intohimona niin kauan kuin muistan.
Vanhempieni nukkuessa, kävin 6-vuotiaana yöllä salaa keittiössä kokkailemassa kasviswokkeja. 16-vuotiaana suunnittelin kuvitteellisen ravintolan ruokalistoja ja kokeilin rohkeasti reseptejä kirjoista ja tv-ohjelmista. Tästä 10 vuotta eteenpäin avasin oikeasti ravintolan ja suunnittelin ruokalistoja oikealle ravintolalle.
Synnyin Kuusankoskella 1991 ja palasin reilu 20-vuotiaana takaisin Kouvolaan asuttuani lähes koko elämäni toisaalla – Joensuussa, Brysselissä ja viimeisimpänä Tampereella. Valmistuin Tampereen Ammattikorkeakoulusta ravintolapuolen restonomiksi ja työskentelin muutaman vuoden erilaisissa ravintoloissa tutustuen sekä sali- että keittiötyöskentelyyn.
Tein ruoat perheen, ystävien sekä tuttujen tuttujen juhliin ja aina tilaisuuden tullen. Halusin kokata. Minulle kyse oli uusien, tuoreiden ja rohkeiden makuelämysten tarjoamisesta ja ennen kaikkea yhdessä olosta ja nautiskelusta hyvän ruoan äärellä. Myös ekologisuudesta, eettisyydestä sekä kasvipainotteisesta ruokavaliosta oli tullut minulle sydämen asia.
Kouvolaan palattuani kaipasin ravintolaa, josta saisi itse alusta alkaen tehtyä, terveellistä ja ennen kaikkea herkullista ruokaa.
Ajatus ravintolayrittäjyydestä oli kulkenut mukana jo teini-iästä saakka ja koin hetkeni koittaneen. Siitä hetkestä, kun päätös ravintolan perustamisesta oli tehty, avautuivat Mimosan Aidon ovet lounastajille kahden kuukauden kuluttua. Perustin 30-paikkaisen Mimosan Aidon ravintolan vuonna 2018 Kauppakeskus Hansaan.
Rakkaudesta hyvää ja hyvää tekevää ruokaa kohtaan!
Olen Mimosa Koskipuro, ravintola Mimosan Aidon perustaja ja yrittäjä. Ruoka on ollut minulle intohimona niin kauan kuin muistan.
Vanhempieni nukkuessa, kävin 6-vuotiaana yöllä salaa keittiössä kokkailemassa kasviswokkeja. 16-vuotiaana suunnittelin kuvitteellisen ravintolan ruokalistoja ja kokeilin rohkeasti reseptejä kirjoista ja tv-ohjelmista. Tästä 10 vuotta eteenpäin avasin oikeasti ravintolan ja suunnittelin ruokalistoja oikealle ravintolalle.
Synnyin Kuusankoskella 1991 ja palasin reilu 20-vuotiaana takaisin Kouvolaan asuttuani lähes koko elämäni toisaalla – Joensuussa, Brysselissä ja viimeisimpänä Tampereella. Valmistuin Tampereen Ammattikorkeakoulusta ravintolapuolen restonomiksi ja työskentelin muutaman vuoden erilaisissa ravintoloissa tutustuen sekä sali- että keittiötyöskentelyyn.
Tein ruoat perheen, ystävien sekä tuttujen tuttujen juhliin ja aina tilaisuuden tullen. Halusin kokata. Minulle kyse oli uusien, tuoreiden ja rohkeiden makuelämysten tarjoamisesta ja ennen kaikkea yhdessä olosta ja nautiskelusta hyvän ruoan äärellä. Myös ekologisuudesta, eettisyydestä sekä kasvipainotteisesta ruokavaliosta oli tullut minulle sydämen asia.
Kouvolaan palattuani kaipasin ravintolaa, josta saisi itse alusta alkaen tehtyä, terveellistä ja ennen kaikkea herkullista ruokaa.
Ajatus ravintolayrittäjyydestä oli kulkenut mukana jo teini-iästä saakka ja koin hetkeni koittaneen. Siitä hetkestä, kun päätös ravintolan perustamisesta oli tehty, avautuivat Mimosan Aidon ovet lounastajille kahden kuukauden kuluttua. Perustin 30-paikkaisen Mimosan Aidon ravintolan vuonna 2018 Kauppakeskus Hansaan.
Ravintolasta tuli nopeasti paikallisten sekä vierailijoiden suosikkilounasravintola ja tilat kävivätkin turhan pieniksi.
Mimosan Aidon ruoan maistuessa alati yhä useammalle, tuli eteen muutto uusiin, isompiin tiloihin. Muutimme vuonna 2020 kadun toiselle puolelle, Keskikatu seiskaan. Muutto isompiin tiloihin mahdollisti myös toiminnan laajentamisen illallisravintolaksi.
Mimosan Aidossa tavoitteenamme on tarjota herkullisia ja innovatiivisia -Aitoja ruokaelämyksiä. Kaikki lähtee tuoreista sesongin raaka-aineista sekä intohimosta ja rakkaudesta raaka-ainetta ja ruokaa kohtaan. Elämykseen kuuluu olennaisena osana maukkaan ruoan ja laadukkaan juoman ohella lämminhenkinen palvelu sekä miellyttävä ja rento tunnelma. Meillä saa nauraa ja viettää unohtumattomia hetkiä läheisten seurassa lounaasta myöhäisiltaan.
Kehitämme myös jatkuvasti toimintaamme, emmekä jää makaamaan laakereillemme. Ruokalista uudistuu jatkuvasti ja pyrimme olemaan edelläkävijänä kehittämässä ravintola- ja ruokakulttuuria.
Tuemme paikallisia tuottajia ja toimijoita sekä suomalaista ruoan tuotantoa käyttämällä lähialueen sekä kotimaisten toimijoiden tuotteita, raaka-aineita ja palveluita. Tällöin ruoka myös maistuu paremmalta! Kasvipainotteisuus, sesonkiajattelu ja tuoreus on tapamme edistää kestävää kehitystä ja asiakkaidemme terveyttä.
Paikallisille olemme luottoravintola, josta saa herkullista ruokaa vuoden jokaisena aukiolopäivänä.
Ravintolasta tuli nopeasti paikallisten sekä vierailijoiden suosikkilounasravintola ja tilat kävivätkin turhan pieniksi.
Mimosan Aidon ruoan maistuessa alati yhä useammalle, tuli eteen muutto uusiin, isompiin tiloihin. Muutimme vuonna 2020 kadun toiselle puolelle, Keskikatu seiskaan. Muutto isompiin tiloihin mahdollisti myös toiminnan laajentamisen illallisravintolaksi.
Mimosan Aidossa tavoitteenamme on tarjota herkullisia ja innovatiivisia -Aitoja ruokaelämyksiä. Kaikki lähtee tuoreista sesongin raaka-aineista sekä intohimosta ja rakkaudesta raaka-ainetta ja ruokaa kohtaan. Elämykseen kuuluu olennaisena osana maukkaan ruoan ja laadukkaan juoman ohella lämminhenkinen palvelu sekä miellyttävä ja rento tunnelma. Meillä saa nauraa ja viettää unohtumattomia hetkiä läheisten seurassa lounaasta myöhäisiltaan.
Kehitämme myös jatkuvasti toimintaamme, emmekä jää makaamaan laakereillemme. Ruokalista uudistuu jatkuvasti ja pyrimme olemaan edelläkävijänä kehittämässä ravintola- ja ruokakulttuuria.
Tuemme paikallisia tuottajia ja toimijoita sekä suomalaista ruoan tuotantoa käyttämällä lähialueen sekä kotimaisten toimijoiden tuotteita, raaka-aineita ja palveluita. Tällöin ruoka myös maistuu paremmalta! Kasvipainotteisuus, sesonkiajattelu ja tuoreus on tapamme edistää kestävää kehitystä ja asiakkaidemme terveyttä.
Paikallisille olemme luottoravintola, josta saa herkullista ruokaa vuoden jokaisena aukiolopäivänä.